Harvardská studie: THC z konopí pomáhá léčit rakovinu

42 386 -počet zobrazení článku

Věřte tomu nebo ne, ale z Harvardské studie vydané dne 17. dubna 2007 vyplývá, že účinná látka v konopí THC snižuje růst nádoru u běžné rakoviny plic na polovinu a výrazně tak snižuje schopnost k šíření rakoviny!

Výzkumníci z Harvardu testovali chemické látky THC ve dvou laboratořích na laboratorních myších. A říkají, že toto je první soubor experimentů, které ukazují, že sloučenina THC skutečně aktivuje receptory, které jsou schopné zneškodnit rakovinné buňky v plicích. Vědci naznačují, že THC nebo jiné činorodé látky, které aktivují tyto receptory, mohou být použity při cílené léčbě rakoviny plic.

Ačkoliv medicínský lék zastupující THC známí jako Marinol byl už používán pro povzbuzení chuti pro pacienty s rakovinou ale i další nemoci. Několik studií ukázalo, že THC může mít protinádorovou činnost.

Klinické zkoušky THC v léčbě proti rakovinovému růstu byly nedávno dokončeny britskou pilotní studií. Po tři týdny vědci vstřikovaly standardní dávky THC do myší, kterým byly implantovány lidské buňky rakoviny plic a zjistili, že nádory se zmenšily velikostí i hmotností asi o 50% u ošetřených zvířat ve srovnání s druhou kontrolovanou skupinou. U ošetřených myší  bylo také zjištěno o 60% nižší rakovinné poškození na plicích, stejně jako významné snížení rakovinných ukazatelů (markerů).

Zdroj: www.nowpublic.com (19. července 2007)
Odkaz: http://www.nowpublic.com/thc_marijuan…

27 Komentáře k “Harvardská studie: THC z konopí pomáhá léčit rakovinu”

  1. Kačka napsal:

    Dobrý den, memu manželovi vyoperovali zhoubný nádor v ledvině je komplet venku, ale teď se máme léčit na onkologii ohledně metastáz na plicích. Nikde jinde metastáze nejsou a kosti jsou čisté. Prosím, pomohla by zničit metastáze léčba konopím a popřípadě jakou formou.
    Děkuji

  2. Zdenka napsal:

    Dobrý den, mamince (86 let, srdeční arytmie, cukrovka, silná artróza všech kloubů, téměř nechodící) diagnostikovali metastáze na játrech – hlavní nádor ani nehledají – prý bez šance na léčbu nebo přežití. Kvůli silným bolestem má konopí dokonce předepsané od lékaře, ale vypěstované ve Slušovicích – zdá se mi, že neúčinkuje (vaporizujeme). Ráda bych pro ni sehnala FS nebo silný výtažek z konopí. 776831737. Předem mockrát děkuji.

  3. Dzej napsal:

    Dobrý den,

    chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné při konečném stádiu využít marihuanu a v jaké podobě? (sušenky, joint?) Děda stále kouří, užívá opioid buprenorfin 35 µg/h v podobě náplasti. Díky za rady. J

    • tom napsal:

      Konopí zvyšuje účinek opiátů, může dojít k předávkování, je třeba snížit dávku, pokud kouří může to kouřit, i když to není nejlepší forma.

  4. Blanka napsal:

    Ano suhlasim Javorovy sirup 15 x kavove lyzicky a jedla soda bicarbona 5x male lyzicky spolu zamiesat a zohriat na 35-40 stupnov aby sa spoli a miesat podavat rano obed vecara. Suhladim a doporucujem onkolo.pacientom. Prajem krasny den a vela enerdzi zit kazdy den naplno Blanka-51r diagnoza C64.

  5. fenixovy slzy napsal:

    Fenixovy slzy – konopný výtažek pouze pro léčebné užití Vysoká kvalita, diskrétní jednání. Více info na emailu slzyfenixovy@seznam.cz

  6. Jakub napsal:

    Zdravím,
    mamce zjistili před rokem a půl rakovinu žaludku. Bohužel jí ho museli vzít celý. Prodělala dvě těžké operace a teď, když už se docela vyrovnávala, přišla další rána. Našly se metastáze na vaječníku. Je to velká bojovnice, nicméně máme všichni strach, že další série chemoterapií bude příliš. Doktoři říkají, že pokud bude chodit na chemo, má šanci si prodloužit život o rok až dva. S tím se nechceme smířit. Je jí teprve 44 let. Budu rád za rady a zkušenosti, popř za nabídky ohledně Fénix. slz. Pište prosím j-r-draw@email.cz

    • Lenka napsal:

      Zkuste javorový sirup s jedlou sodou (JASOD). Na netu je i recept jak směs připravit. Už mám „uvařenou“ dávku…a věřím.

  7. Martina napsal:

    Mik: Dobrý den, reaguji trošku se zpožděním,ale snad mi můžete poradit. E-mail: rockgirl@centrum.cz

  8. Michal napsal:

    Dobrý večer chtěl sem se zeptat jestli by jste nám neporadil jak léčit rakovinu konopím děkuji za odpověď

    • Jarmila napsal:

      Dobrý den, sice je to s velkým časovým odstupem, ale prosím, poradil vám někdo? Také bych potřebovala radu, jak správně užívat Fénixovy slzy. Děkuji moc.

  9. Karel napsal:

    Prosím o radu jak léčit syndrom diabetické nohy nohy.Mám možnost konopného oleje
    nebo masti ( konopi v sádle ).Jak často mazat jeli lepší olej nebo sadlo, jeli
    defekt léčitelný pouze mazáním. Jedná se o druhy prst prave nohy zatím oteklý
    rudý ne otevřená rána. Páty den ošetřuji dvakrát konopným olejem zatim je stav neměnný.Předem děkuji za radu Karel

  10. Martin napsal:

    Co a jak používat při rakovině lymfatických uzlin ,kde již byli metastázy a štítné žlázy?co by jste poradil?moc díky

  11. Popová napsal:

    Pora´dte prosím, jaký lék z konopí užívat při rakovině plic a jak si jej vyrobit

  12. Duhoš napsal:

    Záleží jaký lék sháníte a na co.. Ale tak celkem univerzálně se dají použít Fénixovi slzy. Návod na ně je hned v prvním dokumentu mezi video dokumenty s názvem: Rick Simpson run from the cure. Kdyby jste se do toho pouštěla, tak se ozvěte. Dám Vám k tomu ještě několik tipů.

  13. kaiserova miloslava napsal:

    chtela bych vedet jak si udelat lek s konopi

    • Jirka napsal:

      mohu poradit ptejte se mne na konopnaapatika@seznam.cz

    • oczadla marie napsal:

      manžel ma rokovinu na slinivce a na jatra už jsou zasažena …je jaka možnost lečby z listu konopi a jak ji použivat a připravovat …děkuji s pozdravem krasneho dne marie

      • vousac napsal:

        Z listu konopí toho získáte málo, na léčbu se preferuje pouze květ(palice) konopí
        z indiky (nejlépe 90-100% indika s vysokým obsahem THC 18-24% a obsahem dalších složek např CBD,CBN atd)
        Nejlepší je ale kombinace vícero druhů konopí Indiky například pár kvalitních odrůd : Pakistan Valley + Critical Kush + Mazar + Domina + Afghan Kush + a další včetně křížených kombinací ale aspoň nejlépe 3 druhy dohromady .
        Postup výroby kvalitních kapek (fénixovy slzy)
        zjednodušeně : konopí po sklizni necháme sušit 3-4 týdny pak obereme květy na plech při 105 stupních v troubě pečeme minimálně hodinu( 1:15h) pak třeba v hmoždíři rozdrtíme na prášek nebo hrubý „písek“ který nasypeme do petky zalejeme lékařským benzínem uzavřeme vršek a necháme luhovat 15 minut pak přes dírovaný vršek opratrně necháme vytéct vykapat přes papírové kávové filtry nejlépe 2 až 3x filtrovat do nádoby obsah v petce zalejeme ještě jednou benzínem a opět asi 15 minut luhujeme nadrcené palice(já preferuji kovový hrnec na indukci kde na 1 stupeň velmi opatrně odpařuji – nesmí se to vařit !!!) Důrazně varují neodpařovat na otevřeném ohni protože z výparů benzínu může vzniknout požár !!! pokud nemáte indukci či varnou desku ,kupte si rýžovar – návody na netu jsou jak ho použít! odpařování nejlépe venku nebo v dobře větrané místnosti!!!
        po opatrném odpaření na dně zůstane hustý maz který necháme nějakou hodku ustálit a odpočinout, tmavě zelená (někomu se zdá do hněda) mazlavá hmota se pak natáhne do stříkaček a usková nejlépe do uzaviratelné lahve či jiné krabičky kde se omezí přístup vzduchu a dá do lednice do chladu a tmy.(vydrží měsíce i nějaký rok) dávkujeme opatrně na kousek piškotu či toho co spolu spolkneme . Ze začátku i půlka rýžového zrnka je pro někoho moc(stačí špendlíková hlavička) ale mírné předávkování vás akorát uspí nebo utlumí někomu může bušit srdce atd prostě opatrně – učinek může naběhnout do 15 minut nebo i 2 hodin trvá i půl dne nejlépe užívat 2-3 hodiny před spaním . Druhý den neřídit auto či vykonávat jakoukoli činnost kde je vyžadováno soustředění !
        Fénixovy slzy jsou nejsilnější výtažek z konopí a pokud použijete lékařský benzín pak je i cesta získání(odhad kvality je 92-95%) velmi čistá bez vedlejších efektů/učinků.
        Na 200g sušených nadrcených palic v petce stačí 2-3 litry lékařského benzínu pro opakované luhování , přefiltruje 2-3 krát po sobě na eliminaci vosků a další nevhodných látek. 200g palic lze získat 14-18g výtažku – ve stříkačce 1ml je zhruba 1g .

Zanechte komentář

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes