Izrael představil svůj program pro léčbu konopím

7 296 -počet zobrazení článku

Izrael je připravený rozšířit svůj lékařský konopný program. Ministerstvo zdravotnictví očekává až desítky tisíc pacientů léčených konopím. Nově do svého programu zařadí i válečné veterány s PTSP (posttraumatická stresová porucha). Zařazení podporuje Cannabis Science, Inc.

Cannabis Science, Inc. je průkopnickou americkou biotechnologickou společností pro vývoj farmaceutických konopných produktů. „Pro nás je vítanou zprávou, že izraelské ministerstvo zdravotnictví značně rozšiřuje svůj lékařský konopný program“. Izraelské noviny Ha’aretz informovaly, že izraelské Ministerstvo zdravotnictví povoluje lékařům z pěti různých nemocnic předepsat lékařské konopí pro pacienty trpící rakovinou a chronickou bolestí.

Cannabis Science prezident a generální ředitel Dr. Robert Melamede, PhD. Poznamenal, že „izraelští vědci, zejména Dr. Rapahel Mechoulam a jeho pracovníci, kteří se jako první vědecky zapříčinili o některé z nejdůležitějších výzkumů na konopí a jeho lékařských a zdravotních důsledcích na pacienty. Jejich činnost je v souladu s rostoucím zájmem národů o konopnou vědu. Například i Německo už nedávno legalizovalo lékařské konopí. Ve srovnání se Spojenými státy je izraelská populace malá, ale existuje již tisíce lékařských uživatelů marihuany. USA má už jen čtyři zbývající pacienty z programu, který byl ukončen před několika desítkami let. Je šokující, jak pomalu americká vláda pracuje na politice podporující vědu lékařského konopí, kterou by měla raději podporovat než-li vytvářet paranoidní představy a obavy svému obyvatelstvu, které jak se zdá jsou stejně nedostatečné. Jak můžou Američané tisíce přezkoumaných článků, které popisují obrovské množství zdravotních stavů, ve kterých může lékařské konopí minimálně pomoci nadále ignorovat?“

Noviny Ha’aretz dodávají, že v budoucnou jsou jejich lékařská oddělení schopna předepsat lékařskou Marihuanu pro více pacientů. Ministerstvo odhaduje, že letos (2010 – poznámka redakce) dosáhnou ještě 2/3 nárustu pacientů, což umožní léčbu pro dalších asi 5000 pacientů. Ministerstvo do budoucna předpokládá až desítky tisíc pacientů léčených za pomoci konopí. V součacné době má 14 izraelských farem povolení k legálnímu pěstování konopí pro léčebné užití, ale pouze tři jsou v současné době v provozu.

Richard Cowan, Cannabis Science CFO dodal: „Izrael má dobrou péči o své veterány a jejich činnost by měla být dalším impulsem pro Obamovu administrativu. Měl by si uvědomit, že naši vojáci také zaslouží nejlepší lék a často je tento lék právě konopí. Nejvíce receptů na lékařské konopí je podáváno pacientům, kteří trpí chronickou bolestí, včetně pacientů s fibromyalgií (nezánětlivá svalově-šlachová porucha – poznámka redakce), rakovinou, HIV / AIDS, neurologickými poruchami, roztroušenou sklerózou, astmatem, zeleným zákalem, stejně jako veteránům izraelských obranných bojových sil, kteří trpí posttraumatickým stresem.“

Zdroj: Cannabis Science Inc. (14. září, 2010)
Odkaz: http://www.cannabisscience.com/news-a-m…

Jeden komentář k “Izrael představil svůj program pro léčbu konopím”

Zanechte komentář

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes