Antibakteriálni vlastnosti Cannabinoidů se dají použit k léčbě zlatého stafylokoka i malárie

49 262 -počet zobrazení článku

Mnoho druhů bakterií postupem času získalo odolnost vůči širokému spektru antibiotikům. Nejodolnější bakterií je Staphyloccus aureus, více známý jako ,,zlatý stafylokok“ nebo MRSA (zlatý stafylokok odolný vůči methicilinu). Tato bakterie je odolná vůči standardním antibiotikům včetně penicilinu. Podle článku z magazínu Amerických lékařských asociací je zlatý stafylokok každoročně zodpovědný za téměř 20.000 úmrtí v nemocnicích v USA.

Zveřejněná data ukazují, že cannabinoidy obsažené v konopí mají silné protibakteriální vlastnosti. V roce 2008 italští výzkumníci z Univerzity del Piemonte Orientale a Britské University of London, lékárnický obor, ohodnotili protibakteriální vlastnosti pěti různých cannabinoidů vůči různým multiresistentním bakteriím včetně zlatého stafylokoka. Uvádějí, že všechny testované látky ukazují „potenciální antibakteriální aktivity“ a tyto cannabinoidy byly označeny jako „výjimečné“ při zastavení šíření zlatého stafylokoka.

Druhá studie publikovaná ve stejném roce ukazuje, že také další látky obsažené v konopí mají antibakteriální vlastnosti vhodné k léčbě zlatého stafylokoka a malárie.

Ke klinické studii vztahující se k využití cannabinoidů pro MRSA bylo doporučeno několika odborníky Cannabis sativa (konopí seté), jako zajímavý zdroj antibakteriálních látek vhodný k řešení problému multirezistence u zlatého stafylokoka a dalších patogenních bakterií.

Zdroj: www.canadiancoop.com
Odkaz: http://canadiancoop.com/index.php/news/499-cannabinoids…

16 Komentáře k “Antibakteriálni vlastnosti Cannabinoidů se dají použit k léčbě zlatého stafylokoka i malárie”

  1. perfect napsal:

    nice peice of arts

  2. kwane napsal:

    Konopí v lékárně je stále nedostupné a pokud dostopné bude, tak jen pro lidi s nadprůměrným platem, neboť cena bude vyšší než na černém trhu! Pokud zanecháte kontakt, jistě se najde někdo, kdo Vám rád poradí s Vaší ne-mocí.

  3. Calvin C. Sanchez napsal:

    Great post
    Old Video Games

  4. Guigley napsal:

    nice peice of arts

  5. milan napsal:

    ahoj, mám zánět prostaty ve které se usídlil zlatí stafilokok, má někdo zkušenosti s léčbou tohoto problému? Zánět i bolest konstantní po dobu 6 měsíců a nelepší se to.

  6. Dr.Hemp napsal:

    Na strankach http://www.drhemp.cz naleznete reference pacientu pri uzivani konopnych produktu Carun. Nekteri se behem uzivani produktu z konopi nechali i nafotit a vsichni pro duveryhodnost poskytli jmeno a adresu. Vsichni se tedy daji zkontaktovat. Jedna z nejuzasnejsich referenci, je prave pripad se Zlatym stafylokokem..

  7. pavel balvin napsal:

    zdravim vas ,ja sleduji, ctu vsechno kolem konopi , napiste na seznam.cz = leaf juicing raw cannabis = podivejte se na = the power of raw
    cannabis . to je =jak se dela dzus ze syrovych listu marihuany. je to anglicky , jestli je to nekde s ceskymi titulky , to nevim .myslim je to cannabis indica=to co uvidite na videu. jinak je primo dostupne =cannabis v israeli.ja hledal informace o israeli , tam musite dostat legalne povoleni na marjanku od lekare , a v israeli jsou registrovani pestitele marihuany=cannabis , kteri pestuji rostliny indica , a dalsi pro pacienty-kteri jsou registrovani. napiste na google.ca cannabis research israel. anebo mi napiste na mou adresu – pavel.b.pavel@plzen.cz ja vam poslu info na mms.

  8. jardík06 napsal:

    Dobrý den,má někdo zkušenost se zlatý stafylokok zda jde léčit konopím,děkuji jarda

    • Čaloun napsal:

      Již dva roky zápasím s MRSA pomocí konopí. Bohužel už tuhle dobrotu mám dost dlouho a normální léky na tlumení bolesti již nezabírají. Na řadě byly opiáty. Rozhodl jsem vyzkoušet proti bolesti odvar z konopí. Není to zázrak, ale zatím nemusím brát opiáty.

      • Sarah napsal:

        Ahoj, šílím od bolestí hlavových nervů, zejména trojklanného a už si nevím rady. Sedm let jsem na opiátech z ambulance léčby bolesti. Dávky se jen zvyšují a pozbývají účinnost. Výš už jít nejde – mám už těžkou chronickou obstrukční ventilační poruchu. Začínala jsem na morfiu a později na fentanylu. Dnes ze zoufalství prvně na netu hledám cokoliv o léčebné marihuaně… jsem totální zajíc a ráda budu za jakoukoliv radu od někoho kdo má už zkušenosti. Taky mám těžké astma a pravostrannou hemiparézu pro Arnold-Chiari malformaci. Jsem po dekompresi zadní jámy (díra v hlavě v místě vstupu míchy do hlavy)ale bez efektu, takže zvracení, bolesti a tlaky v hlavě, občas dvojité vidění – chronicky zvýšení nitrolební tlak. Zajímá mne zda jde už koupit konopí v lékárně na recept. Díky moc za info

        • Ahoj Sarah napsal:

          Konopí v lékárně je stále nedostupné a pokud dostopné bude, tak jen pro lidi s nadprůměrným platem, neboť cena bude vyšší než na černém trhu! Pokud zanecháte kontakt, jistě se najde někdo, kdo Vám rád poradí s Vaší ne-mocí.

Zanechte komentář

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes